...
 Ασφάλεια σπιτιού: Γιατί να ασφαλίσω το σπίτι μου;

Ασφάλεια σπιτιού: Γιατί να ασφαλίσω το σπίτι μου;

Αξίζει η ασφάλεια σπιτιού; 

Θέλω να κάνεις εικόνα εσένα με την οικογένειά σου να βλέπετε τηλεόραση μια κρύα ημέρα και να γελάτε! Να σκέφτεσαι πόσο ωραία ήταν αυτή η στιγμή. Να είσαι στο τζάκι και να βλέπεις τηλεόραση ή να χαλαρώνεις. Ή μπαίνεις στο σπίτι το μεσημέρι και λες “αχ, επιτέλους σπίτι”, γιατί η μέρα δεν ήταν καλή και ήθελες απλά να χωθείς μέσα. Βρέχει και δε θέλεις να βγεις έξω. Θέλεις να κάτσεις και να μην πας για ποτό, για να χαρείς το σπίτι σου και μια μέρα. Γιατί όλα αυτά; Γιατί το σπίτι δεν είναι τούβλα, στέγη. Είναι συναίσθημα και αναμνήσεις. Και αυτές τις κρατάς για πάντα στην ασφάλεια του μυαλού. Τώρα που το σκέφτεσαι Η ασφάλεια σπιτιού τι είναι; Πού είναι; Αξίζει; Κι όμως! Δεν το κάνεις. Διστάζεις. Θέλουμε να είμαστε καλά κι ασφαλείς, αλλά δεν μας παρέχουμε ασφάλεια. Δεν είναι τρελό;

Η Ελλάδα σε οδηγεί σε ασφάλεια σπιτιού

Στο ασταθές περιβάλλον της χώρας μας, μόλις το 15% των Ελλήνων προχωρούν σε ασφάλεια κατοικίας. Τόσο λίγο; Κι όμως! Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο επιμερίζει την ευθύνη μεταξύ ασφαλιστικής – ασφαλισμένου – κράτους. Η μέριμνα του κράτους είναι συγκεκριμένη και μικρή και οι φυσικές συνθήκες (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί) συχνό φαινόμενο με μεγάλο αποτύπωμα. Παρ’όλα αυτά, επιμένουμε να μην το ασφαλίζουμε. Οι πιο συχνοί λόγοι καταστροφής της κατοικίας είναι σεισμοί, φυσικές καταστροφές, πλημμύρες, πυρκαγιές. Ποιος μας εξασφαλίζει ότι δεν θα τύχουν και σε εμάς; Και δεν είναι μόνο αυτά. Θέλεις να δεις για ποιους λόγους πρέπει να ασφαλίσεις το σπίτι σου; Σου έχω 11+1!

ασφάλεια σπιτού

11+1 λόγοι ασφάλισης σπιτιού

1.  Σεισμοί, λοιμοί και…. καταποντισμοί – Όχι πια με την ασφάλεια σπιτιού

Αποδεδειγμένα ανήκουμε στην πιο σεισμογενή χώρα της Ευρώπης μαζί με την γειτονική Τουρκία. Μια φυσική καταστροφή που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει. Το κόστος κάλυψης είναι μικρό, δεν ξεπερνά το κόστος ασφάλισης του αυτοκινήτου σου τις περισσότερες φορές και τα ασφαλιστικά προγράμματα για μια πλήρη ασφάλιση σπιτιού, δηλαδή ασφάλεια εσωτερικού και κτιρίου είναι ευέλικτα. Μη φοβάσαι το κόστος, συνεπώς, αλλά φρόντισε να προστατευτείς από τον εγκέλαδο.

2. Ασφάλεια σπιτιού από πυρκαγιές

Αυτός κι αν είναι λόγος! Πλέον, δεν χρειάζονται να ειπωθούν πολλά, ιδίως μετά τις τελευταίες πυρκαγιές στη χώρα μας έγινε ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη για ασφάλεια σπιτιού. Δεν μιλάμε πια για δασικές πυρκαγιές, αλλά και για πυρκαγιές που καίνε κατοικημένες περιοχές και δημόσια κτίρια. Ανάλογα το πρόγραμμα, μπορείς να έχεις 100% αποζημίωση! Και τότε θα καταλάβεις, ότι οι ζωές αξίζει να σωθούν, τα σπίτια ξαναφτιάχνονται. Κι έτσι ακριβώς είναι!

ασφάλεια σπιτιού

3. Ασφάλιση κατοικίας από τον καιρό. 

Μας έχουν που μας έχουν τρελάνει με τα διαφορετικά ονόματα κακοκαιρίας. Τόσο που μας έγινε συνήθεια πια και δυστυχώς κάθε μια από αυτές θα φέρει και μια καταστροφή. Πλημμύρες, αφού δεν υπάρχει λόγω πυρκαγιών κάποιο ανάχωμα για το νερό, ισχυροί άνεμοι, ανεμοστρόβιλος, έντονη χιονόπτωση, είναι μόλις κάποιες από τις αιτίες που μπορεί να σου προκαλέσουν φθορά. Με την ασφάλιση κατοικίας έχεις σωθεί, αφού καλύπτεται τόσο η μερική όσο και η ολική αποκατάσταση των όσων συνέβησαν.

4. Με την ασφάλεια σπιτιού έχεις άμεση ανταπόδοση

Μετά τις καταστροφές, που προφανώς και δεν τις ευχόμαστε, τουναντίον απευχόμαστε, μπορείς να έχεις ταχεία αποκατάσταση. Το κράτος αργεί κάποιους μήνες στην καλύτερη, χρόνια στην χειρότερη να αποζημιώσει τους πληγέντες αλλά με την ιδιωτική ασφάλεια σπιτιού εσένα δε χρειάζεται να σε απασχολεί αυτό. Παίρνεις γρήγορα τα χρήματά σου χωρίς το τέρας της γραφειοκρατίας να σε αφορά. Παρακάμπτεις ένα σωρό υπογραφές και φυσικά πόση αναμονή. Σε μεγάλης έκτασης καταστροφές πχ Θεσσαλικος Κάμπος οι ασφαλισμένοι αποζημιώθηκαν άμεσα πριν ακόμη τις πραγματογνωμοσύνες.

5. Κάνε ασφάλεια σπιτιού, πάρε μείωση ΕΝΦΙΑ + φορολογικές απαλλαγές

Είναι γεγονός πλέον ότι η πολιτεία δίνει φορολογικά και φοροαπαλλακτικά κίνητρα για όσους ασφαλίσουν την κατοικία τους. Ουσιαστικά, τους προτρέπει να το κάνουν. Με την ασφάλιση κατοικίας και μειώνονται οι φόροι μας και εξασφαλίζουμε την διαβίωσή μας στο πιο σημαντικό μέρος του κόσμου, το σπίτι μας.

ασφάλεια σπιτιού

6. Ασφάλισε το μέσα του σπιτιού σου!

Εκτός από το σπίτι, ως οίκημα, μπορείς να ασφαλίσεις κι ό,τι υπάρχει στο εσωτερικό του! Ηλεκτρικές συσκευές, λευκές συσκευές, έπιπλα, ρούχα, ό,τι θεωρούμε απαραίτητο. Αυτό μάς δίνει τη δυνατότητα να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή ότι είμαστε εξασφαλισμένοι σε κάθε περίπτωση. Κάνε, λοιπόν, μια λίστα, κατάγραψε όσα πρέπει, κι ασφάλισέ τα! Έτσι, ούτε έχεις “υπερασφάλιση” ούτε “υπασφάλιση”.

7. Σπίτι με δάνειο; Έχεις ασφάλεια!

Αν πήρες το σπίτι σου με δάνειο, εξασφάλισες και την ασφάλισή του. Αλλά προσοχή! Δεν είναι ακριβώς έτσι, διότι στην πραγματικότητα εξασφάλισες για την τράπεζα! Η τράπεζα παίζει με δικούς τους, προφανώς ευνοϊκούς όρους το παιχνίδι, κι έχει κλείσει με ασφαλιστικές ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που την καλύπτει. Αυτή η ασφάλιση, δεν είναι απαραίτητα πλήρης. Μπορεί για παράδειγμα η τράπεζα να μην έχει ασφαλισμένο το νοικοκυριό σου γιατί δεν την αφορά η αποκατάσταση του σε τυχόν ζημιά. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να εξασφαλίσεις την ασφάλιση του σπιτιού σου επιλέγοντας την καλύτερη ασφάλεια σπιτιού.

8. Εκπτώσεις και δωράκια!

Πολλές ασφαλιστικές, εφόσον είσαι πελάτης τους κι έχεις αγοράσει κι άλλα προγράμματα, τηρούν εκπτωτική πολιτική. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολύ απλά, δικαιούσαι έκπτωση στο ασφαλιστικό πρόγραμμα του σπιτιού σου αν πχ έχεις ασφαλίσει και το αυτοκίνητό σου. Έτσι, δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο για να προχωρήσεις σε ασφάλεια σπιτιού και το δικό σου κέρδος είναι η μείωση της τιμής.

ασφάλεια σπιτιού

9. Ασφάλεια σπιτιού = Νομική κάλυψη + Καμία ευθύνη!

Γνωρίζεις τον νόμο περί αστικής ευθύνης; Πάμε να το δούμε με ένα παράδειγμα: Έστω ότι είσαι απρόσεκτος και έχεις προκαλέσει ζημιά στο σπίτι σου, άφησες το τηγάνι στη φωτιά. Η ζημιά επεκτείνεται σε διπλανό διαμέρισμα ή στον από πάνω κι οι ένοικοι κινδυνεύουν, αλλά υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές. Θα σε κυνηγήσουν, προφανώς. Εσύ μέσω της ασφάλειας που έκανες, τους αποζημιώνεις και σε περίπτωση μήνυσης, καλύπτεσαι νομικά. Φυσικά, αποζημιώνεσαι για τις ζημιές και του δικού σου σπιτιού.

10. Ασφάλισε το σπίτι σου και από τις…σωληνώσεις!

Ένα σπίτι έχει και τις φθορές του. Εφόσον μένεις σε πολυκατοικία δεν μπορείς να ελέγξεις τις σωληνώσεις, παρά μόνο στο δικό σου διαμέρισμα. Αν είναι παλιές σύντομα με πολύ κρύο, βροχές, φθορά λόγω παλαιότητας, θα σε προδώσουν. Αν η ζημιά επεκταθεί και στα από κάτω, ή πάνω διαμερίσματα είσαι υπεύθυνος εσύ. Η ασφάλεια καλύπτει την αποζημίωση αυτής της ζημιάς και αποζημιώνει. Φρόντισε να καλυφθείς και εσύ και οι γείτονες, λοιπόν!

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ! 

Γιατί να ασφαλίσω το σπίτι μου, λοιπόν;

11. Bonus: Ασφάλισε το σώμα και την τσέπη σου!

Τέλος, αφήνουμε κάτι που πιθανόν δεν γνώριζες! Μέσω της ασφάλειας σπιτιού μπορείς να καλυφθείς και για τυχόν απώλειες ενοικίων, αν το ενοικιάζεις αλλά και σε περίπτωση τραυματισμού μέσα σε αυτό. Σπίτι είναι, πολλά ατυχήματα γίνονται μέσα στο σπίτι. Τόσο εσύ ο ίδιος, όσο και η τσέπη σου και τα περιουσιακά στοιχεία σου, είναι ασφαλισμένα κι εσύ πλήρως καλυμμένος. Καλό;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΕΔΩ  – ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

Tip για την ασφάλεια: Πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε ασφάλιση, τσέκαρε τρία πράγματα:

  • Την αξιοπιστία και τις κριτικές του ασφαλιστή σου.
  • Την εκτίμηση αξίας του σπιτιού και του περιεχομένου σου.
  • Υπασφάλιση, υπερασφάλιση, απαλλαγές κι εξαιρέσεις.

Με όλα αυτά μελετημένα, μόνο καλή αρχή να σου ευχηθώ και φυσικά να ξέρεις, ότι έκανες μια πολύ σωστή, μακροπρόθεσμη επιλογή! Είσαι έτοιμος; Πάμε να δούμε το συμβόλαιό σου!