...
 Ασφάλεια ζωής: Γιατί πρέπει να κάνεις – Όλες οι απαντήσεις!

Ασφάλεια ζωής: Γιατί πρέπει να κάνεις – Όλες οι απαντήσεις!

Ασφάλεια ζωής: Δεν είναι αυτό που νομίζεις!

Η ασφάλεια ζωής δεν είναι μία επένδυση για τη ζωή σου ασφαλισμένου, όπως νομίζει ο περισσότερος κόσμος. Στην ουσία είναι μια μελλοντική επένδυση που θα ωφελήσει τους οικείους του, όταν ο ασφαλισμένος φύγει από τη ζωή. Και μάλιστα, όχι οικονομικά, αλλά πρακτικά. Αποτελεί δυνητικά μια παρακαταθήκη. Ένα σημαντικό οικονομικό εργαλείο που μπορεί να προσφέρει μια σειρά από οφέλη στα οικεία πρόσωπα του ασφαλισμένου. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: Αν έχεις ένα ακίνητο για επισκευή ή ένα μεγάλο οικονομικό άνοιγμα, η είσπραξη της ασφάλειας ζωής θα σε βοηθήσει να κλείσεις κάποιες τρύπες. Ναι, λίγο μακάβρια να συζητάμε για αυτά, αλλά δυστυχώς όλα είναι μέσα στη ζωή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΠΙΣΩ!

Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να κάνω ασφάλεια ζωής;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να κάνεις ασφάλεια ζωής και δεν είναι αυτοί που περιμένεις:

  • Για την εξασφάλιση της οικογένειάς σου από οικονομικές δυσκολίες σε περίπτωση απώλειας ζωής σου. Η ασφάλεια ζωής μπορεί να βοηθήσει να καλυφθούν τα έξοδα ταφής και κηδείας. Παράλληλα, μπορεί να παρέχει ένα εφάπαξ ποσό στους δικαιούχους, για να το χρησιμοποιήσουν στην κάλυψη καθημερινών αναγκών της οικογένειας. Όπως το νοίκι, τα έξοδα διατροφής και εκπαίδευσης των παιδιών.

 

  • Για να εξασφαλίσεις  τη μελλοντική οικονομική ευημερία της οικογένειάς σου. Το ποσό από την ασφάλεια ζωής μπορεί να το αξιοποιήσεις για να δημιουργήσεις ένα κεφάλαιο. Αυτό με τη σειρά του να το αποταμιεύσεις και να το χρησιμοποιήσεις ως πηγή χρηματοδότησης σπουδών, για παράδειγμα. Επιπλέον, για την αγορά ενός σπιτιού ίσως, ή για την κάλυψη άλλων μακροπρόθεσμων οικονομικών στόχων.

 

  • Απόκτηση οικονομικής σταθερότητας. Η ασφάλεια ζωής μπορεί να λειτουργήσει ως παθητικό εισόδημα, απλά εφάπαξ. Να έχεις δηλαδή ένα κεφάλαιο για τη λεγόμενη ”ώρα ανάγκης”. Για να διασφαλίσεις, για παράδειγμα την αποπληρωμή οφειλών σε τράπεζες ή προς τρίτους, αποπληρωμή δανείων και λοιπών εξόδων.

 

  • Για εξοικονόμηση χρημάτων. Μπορείς, δηλαδή, να έχεις απλά την ασφάλεια ζωής ως ένα ποσό κουμπαρά για μακροπρόθεσμη αξιοποίηση.

Ασφαλιστικός σύμβουλος υπογράφει με πελάτη ασφάλεια ζωής.

Τα είδη ασφάλειας ζωής

Φυσικά και υπάρχουν είδη ασφάλειας ζωής και δη πολλά! Και μάλιστα διαφέρουν ανάλογα με τα οφέλη που προσφέρουν και το κόστος τους. Τα πιο κοινά είδη ασφάλειας ζωής περιλαμβάνουν:

Απλή ασφάλεια ζωής: Παρέχει ένα εφάπαξ ποσό σε περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλισμένου.

Ασφάλεια ζωής με παροχές: Προσφέρει ένα εφάπαξ ποσό, αλλά και πρόσθετα οφέλη, όπως μηνιαίες παροχές για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσης της οικογένειας ή παροχές για την εκπαίδευση των παιδιών.

Ασφάλεια ζωής για αποπληρωμή δανείων: Περιλαμβάνει εφάπαξ ποσό, το οποίο χρησιμοποιείς για την αποπληρωμή ενός δανείου, όπως ενός στεγαστικού δανείου ή ενός δανείου αυτοκινήτου.

Ασφάλεια ζωής για αποταμίευση: Δίνει ένα εφάπαξ ποσό, αλλά και μια πρόσθετη αξία, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών της οικογένειας ή για την κάλυψη άλλων μακροπρόθεσμων οικονομικών στόχων.

Άνδρας υπογράφει ασφάλεια ζωής.

Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη ασφάλεια ζωής για εσένα;

Συγκεκριμένοι παράγοντες καθορίζουν την επιλογή ασφάλειας ζωής, όπως:

Το ύψος του ασφαλισμένου κεφαλαίου: Το ασφαλισμένο κεφάλαιο είναι το ποσό που εισπράττουν οι δικαιούχοι σε περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλισμένου. Το ύψος του ασφαλισμένου κεφαλαίου θα πρέπει να είναι επαρκές για να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειάς σου σε περίπτωση απώλειας ζωής.

Το είδος της ασφάλειας ζωής: Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ασφάλειας ζωής, με διαφορετικά οφέλη και κόστος. Επιλέξτε το είδος ασφάλειας ζωής που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες και στόχους.

Το κόστος της ασφάλειας ζωής: Το κόστος της ασφάλειας ζωής ποικίλλει ανάλογα με το ύψος του ασφαλισμένου κεφαλαίου, το είδος της ασφάλειας ζωής και την ηλικία και την κατάσταση της υγείας του ασφαλισμένου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΠΙΤΙΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ;

Εδώ είναι μερικά επιπλέον πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την απόφαση σας:

Η ηλικία σου: Όσο μεγαλώνεις, το κόστος της ασφάλειας ζωής αυξάνει.

Η κατάσταση της υγείας σου: Εάν έχεις προβλήματα υγείας, μπορεί να είναι δύσκολο να λάβεις ασφάλεια ζωής ή να πληρώσεις υψηλότερα ασφάλιστρα.

Οι οικονομικές σας ανάγκες: Το ύψος του ασφαλισμένου κεφαλαίου θα πρέπει να είναι επαρκές για να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειάς σου σε περίπτωση απώλειας ζωής σας.

Ασφάλεια ζωής: Λέμε ναι, λοιπόν;

Η ασφάλεια ζωής είναι ένα σημαντικό οικονομικό εργαλείο που μπορεί να προσφέρει μια σειρά από οφέλη, τόσο για τους ίδιους τους ασφαλισμένους όσο και για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Εάν έχεις ερωτήσεις, επικοινώνησε με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο. Ένας ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις τις διαφορετικές επιλογές που έχεις και να επιλέξεις κατάλληλα. Στην skylineinsurance.gr είμαστε εδώ για εσένα! Επικοινώνησε μαζί μας όποια στιγμή θελήσεις για κάθε απορία.